14.11.2014
News

Human Rights Situation in Burundi Reviewed by United Nations Commission on Human Rights

United Nations Commission on Human Rights is evaluating Burundi’s situation in regard of civil and political rights. Burundi is one of KIOS’ focus contries. The hearing was organized in Geneve from 8th to 9th October 2015. Armely Niyongere, executive director of ACAT-Burundi, participated in the hearing as a representative of the alliance of civil society in Burundi.

United Nations Commisson on Human Rights has expressed its concern on Burundi’s human rights situation. The commission was particularly worried about political killings, overpopulated prisons and the suppression of media.

As Burundi submitted its report on implementation of human rights obligations, the alliance of civil society organizations submitted their own, optional report. Four KIOS’ partner organisations (ACAT-Burundi, AFJB, APRODH, AREDDHO) have participated in the conduction of the report.

Read more: Rapport Alternatif de la société civile sur la mise en œuvre du Pacte International relatif aux Droits Civils et Politiques (PIDCP) (Réponses à la Liste des points CCPR/C/BDI/Q/2)

Related news (4)

26.11.2022
News
Nepal

Kuinka siirtotyöntekijöiden oloja voidaan parantaa?

Qatarissa pelattavat jalkapallon maailmanmestaruuskisat ovat nostaneet siirtotyöhön liittyvät epäkohdat tapetille. KIOSin teettämä raportti perkaa Nepalin siirtotyötä, ja keinoja siirtotyöläisten olojen parantamiseksi.

08.11.2022
News

Lahjoita vaarassa olevien puolustajien suojeluun

Ihmisoikeuksien puolustaminen on vaarallista. Osallistu KIOSin joulukeräykseen ja olet mukana suojaamassa vainottuja ihmisoikeuspuolustajia hädässä ja auttamassa heitä varautumaan tuleviin turvallisuusriskeihin.  

22.11.2022
Blog

Oppaani pahuuden kohtaamiseen

Oikeushammaslääkäri ja sotarikostutkija Helena Ranta muistelee kirjoituksessaan konfliktialueilla tapaamiaan ihmisoikeuspuolustajia.