04.06.2015
News

Government of Finland Plans 300 Million Cuts to Development Cooperation

The new government of Finland has planned to cut 300 million euros from the development cooperation budget of the Ministry for Foreign Affairs. Such a large cut will weaken Finnish development cooperation dramatically.

Ulla Anttila, the Executive Director of KIOS, expresses her concern: ”On the contrary, it would be important to strengthen the long term development policy of Finland. The planned large-scale cut in the development cooperation funding will have an immediate impact on Finland’s ability to support sustainable development and human rights work in developing countries.”

KIOS collaborates with other Finnish NGOs in communicating with the government so that the planned cut would be reconsidered.

Related news (4)

26.11.2022
News
Nepal

Kuinka siirtotyöntekijöiden oloja voidaan parantaa?

Qatarissa pelattavat jalkapallon maailmanmestaruuskisat ovat nostaneet siirtotyöhön liittyvät epäkohdat tapetille. KIOSin teettämä raportti perkaa Nepalin siirtotyötä, ja keinoja siirtotyöläisten olojen parantamiseksi.

08.11.2022
News

Lahjoita vaarassa olevien puolustajien suojeluun

Ihmisoikeuksien puolustaminen on vaarallista. Osallistu KIOSin joulukeräykseen ja olet mukana suojaamassa vainottuja ihmisoikeuspuolustajia hädässä ja auttamassa heitä varautumaan tuleviin turvallisuusriskeihin.  

22.11.2022
Blog

Oppaani pahuuden kohtaamiseen

Oikeushammaslääkäri ja sotarikostutkija Helena Ranta muistelee kirjoituksessaan konfliktialueilla tapaamiaan ihmisoikeuspuolustajia.