09.11.2016
Tuki muille alueille

Koulutusseminaari toimittajille: Ihmisoikeudet ja toimittajien vastuu – Kuinka toimia ihmisoikeuspuolustajien kanssa?

KIOS järjestää 2.12 toimittajille tarkoitetun tilaisuuden ihmisoikeuspuolustajista ja yhteistyöstä toimittajien kanssa. Tilaisuuden pääalustajana ja –kouluttajana toimii Front Line Defendersin toiminnanjohtaja Andrew Anderson. Toisena alustajana on F-Securen kyberturvallisuusasiantuntija Erka Koivunen.

 

Kansalaisyhteiskunnan toimintamahdollisuudet ovat lukuisissa maissa kaventuneet viime vuosina. Tämä koskee erityisesti ihmisoikeuspuolustajien mutta myös toimittajien työtä. Heidän työympäristönsä ovat usein haasteellisia, jopa vaarallisia. Kuitenkin ihmisoikeuspuolustajien ja toimittajien ainutlaatuista tietoa ja taitoa tarvitaan, jotta saadaan merkityksellistä uutisointia eri maiden kehityssuunnista. On tärkeää että myös toimittajilla on työkaluja turvallisuuskysymysten huomioimiseen.

Koulutuksen pääalustajana ja –kouluttajana toimii Andrew Anderson. Anderson on ollut Front Line Defendersin apulaisjohtaja vuodesta 2003 lähtien. Hänet valittiin Front Linen uudeksi toiminnanjohtajaksi lokakuussa 2016 ja hän on aloittanut uudessa toimenkuvassaan marraskuun alussa. Front Line Defenders tekee maailmanlaajuisesti työtä ihmisoikeuspuolustajien suojelemiseksi.  Anderson on myös työskennellyt kansainvälisellä Amnestylla ja edustaa Front Linea EU:n mekanismissa, joka keskittyy ihmisoikeuspuolustajien suojeluun.

Koulutuksen toisena alustajana on F-Securen kyberturvallisuusasiantuntija Erka Koivunen. Hän on ennen aloittamistaan F-Securella vuonna 2015 työskennellyt muun muassa Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen johtavana asiantuntijana.

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS tukee ihmisoikeusjärjestöjen työtä Aasiassa ja Afrikassa, ja julkaisee 1.12. ihmisoikeuspuolustajien työtä käsittelevän julkaisun.

 

Koulutus pidetään 2.12.2016 klo 9-12 osoitteessa 1. kerroksen auditorio, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki.

9.00 – 9.30      KIOSin lyhyt esittely ja KIOSin ihmisoikeuspuolustajavideo

9.30 – 11.00     Andrew Anderson, Front Line Defenders

11.00 – 12.00   Erka Koivunen, F-Secure

 

Tilaisuus on englanninkielinen.

Ilmoittautumiset 29.11.2016 mennessä, sekä tiedustelut, viestintäkoordinaattori Maarit Roström (maarit@kios.fi)

 

Andrew Anderson’s profile

Front Line announces new Executive Director Andrew Anderson

 

 

Location

Related news (0)