19.04.2018
News

Building a just world with corporate accountability?

Community members working at the Tororo Cement mining site in Moroto district (Photo: the Uganda Consortium on Corporate Accountability/ UCCA)

Come to listen, how corporate accountability work contributes to the building of a more just world. KIOS organizes a panel discussion at the World Village Festival in Helsinki on Saturday 26th of May.

Local communities are often forgotten on the playground of businesses and economic interests although corporations, governments and civil societies wish to promote sustainable development and human rights.

Come to listen, what is the meaning of corporate accountability to Ugandan civil society and to the local communities? How about to the Finnish development finance company Finnfund?

How can cooperation between NGOs and businesses enhance corporate accountability, and how does the corporate accountability work of Finnfund and NGOs contribute to building a better world?

These topics are discussed by Gerald Kankya ja Salima Namusovya  from Ugandan human rights organisations and Riikka Thomson from Finnish development finance company Finnfund. Lyydia Kilpi, an expert in corporate accountability, will moderate the discussion.

The panel discussion is held in English at Taiga stage at the World Village Festival in Helsinki. The World Village Festival is a free festival for the whole family, which is annually organized by Fingo, a Finnish NGO platform and an expert on global development.

See the event on facebook and see you at the World Village Festival !

 

Panelists:

  

Gerald Kankya,

Coordinator, Twerwaneho Listeners Club (TLC), Uganda

 

 

 

Salima Namusobya,

Executive Director, Initiative for Social and Economic Rights (ISER), Uganda

 

 

Riikka Thomson,

Manager, Environmental and Social, Finnfund

 

 

 

Moderator: Lyydia Kilpi, Expert, Kepa

Related news (4)

26.11.2022
News
Nepal

Kuinka siirtotyöntekijöiden oloja voidaan parantaa?

Qatarissa pelattavat jalkapallon maailmanmestaruuskisat ovat nostaneet siirtotyöhön liittyvät epäkohdat tapetille. KIOSin teettämä raportti perkaa Nepalin siirtotyötä, ja keinoja siirtotyöläisten olojen parantamiseksi.

08.11.2022
News

Lahjoita vaarassa olevien puolustajien suojeluun

Ihmisoikeuksien puolustaminen on vaarallista. Osallistu KIOSin joulukeräykseen ja olet mukana suojaamassa vainottuja ihmisoikeuspuolustajia hädässä ja auttamassa heitä varautumaan tuleviin turvallisuusriskeihin.  

22.11.2022
Blog

Oppaani pahuuden kohtaamiseen

Oikeushammaslääkäri ja sotarikostutkija Helena Ranta muistelee kirjoituksessaan konfliktialueilla tapaamiaan ihmisoikeuspuolustajia.