28.01.2022
News

“It is a great honor to be involved in this important work,” says the new Chair of the Board of KIOS

A photo of the Board of Directors

KIOS has a new Board for 2022. Auli Starck was appointed as the chair of the Board and Mariko Sato was appointed as the vice-chair. Both have a strong experience in development issues.

The KIOS Foundation has a new Board for the year 2022. The Board was appointed in a meeting on Friday the 21st of January. Two new members were added to the Board: Pauliina Savola and Kerttu Tarjamo. The members of the Board include amongst others long-term development cooperation professionals and a doctoral student in law.  

Auli Starck, who is the executive director of Operation A Day’s Work Finland (Taksvärkki ry), was elected as the chair. Mariko Sato, an expert on economic and social rights at the human rights organisation Amnesty Finland, was elected vice-chair. 

“KIOS is working long-term and uniquely to support human rights defenders and civil society actors. It is a great honor to be involved in this important work. This year, it is especially interesting to start a new programming period, which coincides with Finland’s membership in the UN Human Rights Council, ”says Auli Starck, the new chair. 

KIOS was founded by 11 Finnish NGOs working on human rights, peace and development issues. The members of the board of KIOS do not necessarily represent the founding organisations, but external experts can also be in the Board.  

The Board of Directors 2022: 

Auli Starck 

Mariko Sato 

Sabina Bergholm 

Juho Aalto 

Pauliina Savola 

Kerttu Tarjamo 

Tarmo Heikkilä (debuty member) 

 

 

 

Related news (4)

27.01.2023
News
Kenya

KIOS etsii talous- ja hallintotyöntekijää

Haemme työntekijää KIOSille vastaamaan EU-rahoitteisen Keniaan suuntautuvan hankkeen taloudesta ja hallinnosta. Tehtävä on täysipäiväinen ja määräaikainen ja päättyy hankkeen päättyessä 31.12.2026. 

26.01.2023
News

KIOS mukana Oikeudenmukainen siirtymä nyt -kampanjassa

Kampanja vaatii oikeudenmukaista siirtymää eli sitä, että ympäristön kannalta kestävämpiin ratkaisuihin siirrytään ottaen huomioon esimerkiksi heikommassa asemassa olevat. Kampanjaa koordinoi yritysvastuujärjestö Finnwatch, ja siinä on mukana yli 70 suomalaista organisaatiota.

20.01.2023
News
Kenya
Uganda
Rwanda

Statement: The KIOS Foundation stands with LGBTIQ+ activists

The KIOS Foundation stands in solidarity with lesbian, gay, bisexual, trans, intersex and queer (LGBTIQ+) persons across the globe. We are proud to fund activists fighting for LGBTIQ+ rights in East Africa and South Asia.

30.01.2023
News
Rwanda
Sri Lanka
Kenya
Uganda

KIOS tuomitsee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vainon

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS haluaa ilmaista tukensa maailman sateenkaariyhteisöille. KIOS rahoittaa sateenkaarioikeuksien parissa työskenteleviä järjestöjä Itä-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa.