Rohkeiden tekojen tukena

Tuemme ihmisoikeuspuolustajien työtä Itä-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa rakennamme maailmaa, jossa ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Uutiset

02.06.2021
Uutiset

Onko ihmisoikeuksien aika ohi?

Katso tallenne Maina Kiain puheenvuorosta Maailma kylässä -festivaalialustalla! KIOSin tuottamassa puheohjelmassa kenialainen ihmisoikeusaktivisti ja entinen YK:n erityisraportoija Maina Kiai puhui …
16.02.2021
Uutiset

KIOSin uusi hallitus aloittaa työnsä

KIOS on saanut uuden hallituksen vuodelle 2021. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Nora Luoma ja varapuheenjohtajaksi Auli Starck. KIOSin uusi hallitus on …
10.09.2020
Blogi

Sateenkaariaktivistit kriisin aikana

Pandemia on vaikeuttanut ihmisoikeuspuolustajien työtä. Samaan aikaan sateenkaariväestö kehittyvissä maissa on entistä alttiimpi syrjinnälle, kirjoittaa KIOSin varapuheenjohtaja Annika Ojala.
31.08.2020
Uutiset
Kenia

Miljoonakorvaukset lyijymyrkytyksen uhreille Keniassa

KIOSin tukema CJGEA-järjestö on saanut huomattavan oikeusvoiton Keniassa. Oikeus määräsi miljoonakorvaukset yhteisölle, jonka asukkaat sairastuivat metallisulattamon päästöistä. Järjestön perustaja Phyllis …

Täällä toimimme

Ihmisoikeustyömme teemoja

Ihmisoikeudet ovat luonteeltaan jakamattomia. Se tarkoittaa, että kaikki oikeudet ovat yhtä tärkeitä ja osa suurempaa kokonaisuutta. Siksi KIOS tukee kaikkien oikeuksien vahvistamista. Seuraaviin teemoihin kiinnitetään erityistä huomiota:

Yhdenvertaisuus ja sukupuolten välinen tasa-arvo

Kaikilla ihmisillä on yhtäläinen ihmisarvo ja ihmisoikeudet. Miehille ja naisille kuuluvat samat oikeudet, kuten myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ja muille syrjityille ryhmille.

Lue lisää

Demokratia ja oikeusvaltio

Oikeusvaltio ja demokratiaoikeudet ovat heikentyneet voimakkaasti viime vuosina eri puolilla maailmaa. Demokratiaoikeuksia puolustava kansalaisyhteiskunta tarvitsee tukeamme nyt.

Lue lisää

Yritystoiminta ja ihmisoikeudet

Yritysten tulee vastata ihmisille, ei päinvastoin. Tuemme paikallisia kansalaisjärjestöjä, jotka edistävät yritysten vastuullisuutta ja puolustavat niiden ihmisten oikeuksia, joita yritystoiminta uhkaa.

Lue lisää

 

Jaa
Share: