Rohkeiden tekojen tukena

Tuemme ihmisoikeuspuolustajien työtä Itä-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa rakennamme maailmaa, jossa ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Uutiset

01.07.2022
Uutiset

Laitonta rakkautta?

Homoseksuaalisuuden dekriminalisointi on vaikuttanut ja vaikuttaisi Suomessa sekä maailmalla LHBTIQ+-yhteisön asemaan. Kaksi aktivistia Suomesta ja Keniasta kertovat, miten. Dekriminalisaatiolla tarkoitetaan teon rangaistavuuden poistamista.
16.06.2022
Uutiset

Mitä on ympäristö ihmisoikeutena?

KIOSin ja Siemenpuun seminaarissa keskusteltiin muun muassa vihreästä kolonialismista, alkuperäiskansojen oikeuksista ja aktivistien turvallisuudesta.
07.03.2022

Sri Lankan hallinto jatkaa ihmisoikeuspuolustajien sortamista

Sri Lankan tilanne on YK:n ihmisoikeusneuvoston istunnon asialistalla. Maan ihmisoikeustilanne on mennyt huonompaan suuntaan sitten vuoden 2019, ja niin kutsuttua terrorisminvastaista lakia käytetään ihmisoikeuspuolustajien vaientamiseen.

Täällä toimimme

Ihmisoikeustyömme teemoja

Ihmisoikeudet ovat luonteeltaan jakamattomia. Se tarkoittaa, että kaikki oikeudet ovat yhtä tärkeitä ja osa suurempaa kokonaisuutta. Siksi KIOS tukee kaikkien oikeuksien vahvistamista. Seuraaviin teemoihin kiinnitetään erityistä huomiota:

Yhdenvertaisuus ja sukupuolten välinen tasa-arvo

Kaikilla ihmisillä on yhtäläinen ihmisarvo ja ihmisoikeudet. Miehille ja naisille kuuluvat samat oikeudet, kuten myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ja muille syrjityille ryhmille.

Lue lisää

Demokratia ja oikeusvaltio

Oikeusvaltio ja demokratiaoikeudet ovat heikentyneet voimakkaasti viime vuosina eri puolilla maailmaa. Demokratiaoikeuksia puolustava kansalaisyhteiskunta tarvitsee tukeamme nyt.

Lue lisää

Yritystoiminta ja ihmisoikeudet

Yritysten tulee vastata ihmisille, ei päinvastoin. Tuemme paikallisia kansalaisjärjestöjä, jotka edistävät yritysten vastuullisuutta ja puolustavat niiden ihmisten oikeuksia, joita yritystoiminta uhkaa.

Lue lisää

 

Jaa
Share: