Rohkeiden tekojen tukena

Tuemme ihmisoikeuspuolustajien työtä Itä-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa rakennamme maailmaa, jossa ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Uutiset

20.09.2021
Uutiset

KIOSin vuosikertomus 2020 julkaistu

KIOSin vuosikertomus 2020 kertoo, kuinka KIOSin tukemat aktivistit onnistuivat jatkamaan työtään ihmisoikeuksien puolustamiseksi, pandemiankin keskellä. Vuoden aikana KIOS rahoitti 40 ihmisoikeushanketta tai –ohjelmaa Itä-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa.
02.06.2021
Uutiset

Onko ihmisoikeuksien aika ohi?

Katso tallenne Maina Kiain puheenvuorosta Maailma kylässä -festivaalilta! KIOSin Maailma kylässä -festivaalille tuottamassa puheohjelmassa kenialainen ihmisoikeusaktivisti ja entinen YK:n erityisraportoija …
16.02.2021

KIOSin uusi hallitus aloittaa työnsä

KIOS on saanut uuden hallituksen vuodelle 2021. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Nora Luoma ja varapuheenjohtajaksi Auli Starck. KIOSin uusi hallitus on …

Täällä toimimme

Ihmisoikeustyömme teemoja

Ihmisoikeudet ovat luonteeltaan jakamattomia. Se tarkoittaa, että kaikki oikeudet ovat yhtä tärkeitä ja osa suurempaa kokonaisuutta. Siksi KIOS tukee kaikkien oikeuksien vahvistamista. Seuraaviin teemoihin kiinnitetään erityistä huomiota:

Yhdenvertaisuus ja sukupuolten välinen tasa-arvo

Kaikilla ihmisillä on yhtäläinen ihmisarvo ja ihmisoikeudet. Miehille ja naisille kuuluvat samat oikeudet, kuten myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ja muille syrjityille ryhmille.

Lue lisää

Demokratia ja oikeusvaltio

Oikeusvaltio ja demokratiaoikeudet ovat heikentyneet voimakkaasti viime vuosina eri puolilla maailmaa. Demokratiaoikeuksia puolustava kansalaisyhteiskunta tarvitsee tukeamme nyt.

Lue lisää

Yritystoiminta ja ihmisoikeudet

Yritysten tulee vastata ihmisille, ei päinvastoin. Tuemme paikallisia kansalaisjärjestöjä, jotka edistävät yritysten vastuullisuutta ja puolustavat niiden ihmisten oikeuksia, joita yritystoiminta uhkaa.

Lue lisää

 

Jaa
Share: