Ihmisoikeudet ovat uhattuina – suojaa vaarassa olevia puolustajia

Tuemme ihmisoikeuspuolustajien työtä Itä-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa rakennamme maailmaa, jossa ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Uutiset

15.02.2023
Uutiset

KIOSille uusi hallitus

KIOS on saanut uuden hallituksen vuodelle 2023. Puheenjohtajana jatkaa Auli Starck, ja varapuheenjohtajaksi valittiin Juho Aalto.
08.03.2023
Uutiset
Kenia

KIOS etsii hallintokoordinaattoria

KIOS etsii järjestelmällistä ja omatoimista hallintokoordinaattoria merkitykselliseen työhön. Työnkuvaan kuuluu mm. Keniaan suuntautuvan hankkeen taloushallintoa ja raportointia. Työ on määräaikainen ja kestää 31.12.2026 asti. Työssä tarvitaan sujuvaa englannin kielen taitoa. Huom! Haku päättynyt 19.3.
26.01.2023
Uutiset

KIOS mukana Oikeudenmukainen siirtymä nyt -kampanjassa

Kampanja vaatii oikeudenmukaista siirtymää eli sitä, että ympäristön kannalta kestävämpiin ratkaisuihin siirrytään ottaen huomioon esimerkiksi heikommassa asemassa olevat. Kampanjaa koordinoi yritysvastuujärjestö Finnwatch, ja siinä on mukana yli 70 suomalaista organisaatiota.
30.01.2023
Uutiset
Kenia
Uganda
Ruanda
Sri Lanka

KIOS tuomitsee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vainon

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS haluaa ilmaista tukensa maailman sateenkaariyhteisöille. KIOS rahoittaa sateenkaarioikeuksien parissa työskenteleviä järjestöjä Itä-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa.
13.01.2023
Uutiset
Kenia

Uudistuuko Kenian poliisi viimein?

Kenian viime elokuussa valittu presidentti William Ruto on ottanut vahvasti kantaa maassa rehottavaan poliisiväkivaltaan. Ihmisoikeusjärjestöt suhtautuvat ulostuloihin varovaisen optimistisesti, mutta odottavat myös konkretiaa.

Täällä toimimme

Ihmisoikeustyömme teemoja

Ihmisoikeudet ovat luonteeltaan jakamattomia. Se tarkoittaa, että kaikki oikeudet ovat yhtä tärkeitä ja osa suurempaa kokonaisuutta. Siksi KIOS tukee kaikkien oikeuksien vahvistamista. Seuraaviin teemoihin kiinnitetään erityistä huomiota:

Yhdenvertaisuus ja sukupuolten välinen tasa-arvo

Kaikilla ihmisillä on yhtäläinen ihmisarvo ja ihmisoikeudet. Miehille ja naisille kuuluvat samat oikeudet, kuten myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ja muille syrjityille ryhmille.

Lue lisää

Demokratia ja oikeusvaltio

Oikeusvaltio ja demokratiaoikeudet ovat heikentyneet voimakkaasti viime vuosina eri puolilla maailmaa. Demokratiaoikeuksia puolustava kansalaisyhteiskunta tarvitsee tukeamme nyt.

Lue lisää

Yritystoiminta ja ihmisoikeudet

Yritysten tulee vastata ihmisille, ei päinvastoin. Tuemme paikallisia kansalaisjärjestöjä, jotka edistävät yritysten vastuullisuutta ja puolustavat niiden ihmisten oikeuksia, joita yritystoiminta uhkaa.

Lue lisää

 

Jaa
Share: