13.12.2008

KIOS juhli 10-vuotista taipalettaan

Kalle Könkkölä, Abilis Foundation. Photo: KIOS

Kalle Könkkölä, Abilis Foundation. Photo: KIOS

KIOSin 10-vuotisjuhlia vietettiin 12. joulukuuta Helsingin kulttuurikeskus Caisassa. Yhteisiä 10-vuotisjuhlia viettivät kaikki kolme kehitysmaiden kansalaisjärjestöjen hankkeita tukevat säätiötä, KIOSin lisäksi ympäristöhankkeita rahoittava Siemenpuu-säätiö ja vammaishankkeita rahoittava Abilis-säätiö. Säätiöitä kerääntyi juhlimaan noin seitsemänkymmentä vierasta.

”Mikään ei ole niin hauskaa kuin rahan antaminen muille”

Juhlapuheen piti Abiliksen puheenjohtaja Kalle Könkkölä, joka on ollut alusta asti mukana ja perustamassa Abilis-säätiötä. Hän muisteli säätiöiden syntyhistoriaa ja sen jälkeisiä vaiheita. Säätiöt perustettiin, jotta kehitysmaissa toimiville järjestöille pystyttäisiin nopeasti ja joustavasti kanavoimaan rahaa ilman välikäsiä.

”Mikään ei ole niin hauskaa kuin rahan antaminen muille”, Könkkölä totesi. Hän piti rahan jakamista vammaishankkeille kehitysmaissa hauskimpana asiana, mitä hän elämässään on tehnyt.

Juhlissa puhui myös Pekka Haavisto, joka säätiöiden perustamisen aikaan toimi kehitysyhteistyöministerinä. Hän muisteli omassa puheessaan ulkoasiainministeriön silloisia virkamiehiä, jotka omalta osaltaan vaikuttivat säätiöiden perustamiseen.

KIOS kiittää kaikkia mukana olleita ja toivottaa hyvää uutta vuotta!