30.04.2009

KIOSilta 1 248 500 euroa ihmisoikeushankkeille vuonna 2008

KIOSin vuoden 2008 tärkeimpiä tavoitteita oli suunnata enemmän hanketukea säätiön maantieteellisille fokusalueille. KIOSin strategian 2004–2010 fokusalueet ovat Itä-Afrikka ja Etelä-Aasia. Vuoden aikana KIOS onnistuikin löytämään uusia yhteistyöjärjestöjä fokusalueilta ja hankerahoitus Itä-Afrikkaan ja Etelä-Aasiaan kasvoi selvästi.

Vuonna 2008 KIOS aloitti ensimmäistä kertaa yhteistyöohjelman paikallisen kumppanin kanssa. Kenian kumppanuusohjelma ”KIOS – Youth Alive! Kenya Partnership Programme” tarjoaa koulutusta ja tukea pienille ruohonjuuritason ihmisoikeusjärjestöille. Ohjelman ensimmäisen puolen vuoden aikana mukana oli neljä pilottijärjestöä.

Somsri Hananuntasuk (ANFREL) at KIOS' seminar 2008. Photo: KIOS

Somsri Hananuntasuk (ANFREL) KIOSin seminaarissa 2008. Photo: KIOS

Vuoden aikana KIOS julkaisi ensimmäistä kertaa raportointioppaan hanketukea saaville järjestöille.

Vuoden kohokohta oli lokakuussa Helsingissä järjestetty KIOSin 10-vuotisjuhlaseminaari ”Realizing Democratic Rights at the Grassroots – Experiences from Africa and Asia”. Seminaarin puhujina oli ruohonjuuritasolla toimivia demokratia- ja ihmisoikeusjärjestöjen edustajia Keniasta, Ugandasta, Nepalista ja Thaimaasta.

Kesällä 2008 KIOSista tehtiin kaksi ulkoasiainministeriön tilaamaa evaluaatiota.

Vuosi 2008 numeroina: • 1 300 kyselyä hanketuesta • 341 hakemusta 56 maasta rekisteröity • 34 hankkeelle 18 maassa myönnettiin hanketukea (10% hakemuksista) • 3 järjestöä sain pienen organisaation tukea • 1 248 500 euroa myönnettiin uusille hankkeille • 55 järjestöä sai rahoitusta vuoden aikana • 19 hanketta päätettiin • 51 meneillään olevaa hanketta 23 maassa vuoden lopussa.

Related news (4)

27.01.2023
Uutiset
Kenia

KIOS etsii talous- ja hallintotyöntekijää

Haemme työntekijää KIOSille vastaamaan EU-rahoitteisen Keniaan suuntautuvan hankkeen taloudesta ja hallinnosta. Tehtävä on täysipäiväinen ja määräaikainen ja päättyy hankkeen päättyessä 31.12.2026. 

26.01.2023
Uutiset

KIOS mukana Oikeudenmukainen siirtymä nyt -kampanjassa

Kampanja vaatii oikeudenmukaista siirtymää eli sitä, että ympäristön kannalta kestävämpiin ratkaisuihin siirrytään ottaen huomioon esimerkiksi heikommassa asemassa olevat. Kampanjaa koordinoi yritysvastuujärjestö Finnwatch, ja siinä on mukana yli 70 suomalaista organisaatiota.

30.01.2023
Uutiset
Kenia
Uganda
Ruanda
Sri Lanka

KIOS tuomitsee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vainon

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS haluaa ilmaista tukensa maailman sateenkaariyhteisöille. KIOS rahoittaa sateenkaarioikeuksien parissa työskenteleviä järjestöjä Itä-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa.

20.01.2023
Uutiset
Kenia
Uganda
Ruanda

Statement: The KIOS Foundation stands with LGBTIQ+ activists

The KIOS Foundation stands in solidarity with lesbian, gay, bisexual, trans, intersex and queer (LGBTIQ+) persons across the globe. We are proud to fund activists fighting for LGBTIQ+ rights in East Africa and South Asia.