03.05.2012
Uutiset
Uganda

KIOSin yhteistyökumppani Ugandassa palkittiin

EU:n ihmisoikeuspuolustajapalkinto EU Human Rights Defender Award 2012 on myönnetty Gerald Kankyalle, Twerwaneho Listeners Club (TLC) –järjestön ohjelmakoordinaattorille.

EU Human Rights Defender (HRD) Award on EU:n jäsenvaltioiden Ugandassa myöntämä palkinto, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ihmisoikeuspuolustajien työstä. Palkinto jaetaan Ugandassa toimivalle yksittäiselle ihmisoikeuspuolustajalle, joka on tehnyt merkittävän panoksen ihmisoikeuksien edistämiseksi ja suojelemiseksi vuoden 2011 aikana.

TLC toimii Rwenzorin alueella Länsi-Ugandassa. Järjestön pyrkii lisäämään paikallisen väestön tietoisuutta ihmisoikeuksista ja erityisesti ilmaisunvapaudesta. Keskeisenä toimintamuotona ovat olleet viikoittaiset radio-ohjelmat.

Kankya palkittiin 2. toukokuuta Ruotsin suurlähettilään residenssissä Kampalassa pidetyssä tilaisuudessa. Palkinnonjakotilaisuudessa EU-delegaation päällikkö Roberto Ridolfi kiitteli Kankyan vetämiä radio-ohjelmia avoimen keskustelun aloittamisesta ja rohkaisemisesta. Ridolfin mukaan Kanky on työllään edistänyt ja lisännyt ihmisten tietoisuutta hyvästä hallinnosta ja ihmisoikeuksista. Lisäksi hän on taistellut oikeudessa epäoikeudenmukaisia käytäntöjä vastaan valittamalla ihmisoikeuksia käsittelevien radio-ohjelmien kieltämisestä ja maakaappauksista.

Työssään Kankya on myös kohdannut monia haasteita. TLC:n ohjelmia lähettäneitä radioasemille on hyökätty, hänen tekemiään radio-ohjelmia on keskeytetty ja työnsä takia hän on ollut pidätettynä ja vangittuna.

”Ja kaikki tämä on tapahtunut kaukana Kampalan kansalaisliikkeen valokeilasta”, Ridolfi totesi puheessaan.

KIOS oli TLC:n ensimmäinen rahoittaja vuonna 2010, jolloin järjestölle myönnettiin 9 700 euroa yksivuotiselle hankkeelle. Vuonna 2011 KIOS myönsi kaksivuotiselle jatkohankkeelle 29 200 euroa. Hanke sisältää mm. koulutusta järjestön ihmisoikeusaktivisteille, radio-ohjelmia, yhteisödraamaa ja yhteisökeskustelutilaisuuksia ihmisoikeuksista.

KIOS onnittelee Gerald Kankyaa tämän saaman palkinnon johdosta!

Location


Kumppanijärjestöt

Related news (0)