16.09.2013
Uutiset
Nepal

Vammaisaktivisti Krishna Gautam Nepalista kertoo työstään 23. syyskuuta

Krishna Gautam, CIL-Kathmandu.

Kansalaisjärjestön ihmisoikeussäätiö KIOS järjestää maanantaina 23.9. keskustelutilaisuuden vammaisten oikeuksien edistämisestä Nepalissa. Tilaisuudessa kuullaan nepalilaista vammaisaktivistia Krishna Gautamia, joka kertoo työstään ja elämästään vammaisena Nepalissa.

Nepalilaisessa yhteiskunnassa vammaisuus nähdään usein henkilökohtaisena kohtalona. Vammaiset ihmiset jäävät useiden turvaverkkojen ja palvelujen ulkopuolelle – esimerkiksi oikeus koulutukseen toteutuu huonosti. Gautam on yksi onnekkaista, koska hänellä oli vanhemmat, jotka auttoivat pojan peruskouluun joka päivä. Itsenäisen liikkumisen mahdollistavan pyörätuolin poika sai vasta myöhemmällä iällä.

Gautam edustaa CIL-Kathmandu nimistä järjestöä, jonka yksi pääasiallisista tavoitteista on muuttaa mielikuva vammaisista passiivisina avun saajina. Gautamin järjestö on vammaisten johtama ja järjestön aktiiveina toimii eri tavoin vammaisia ihmisiä, jotka aktiivisesti pyrkivät edistämään vammaisten oikeuksia Nepalissa.

Keskustelutilaisuus pidetään maanantaina 23.9. klo 14–16 Lintulahdenkatu 10 Auditoriossa, krs 1.

Tilaisuus on maksuton ja se pidetään englanniksi.

Tervetuloa!

Lisätietoja: Maarit Roström, seminaari@kios.fi

Location


Kumppanijärjestöt

  • Independent Living Centre for PWDs Kathmandu