14.11.2014

Burundin ihmisoikeustilanne YK :n ihmisoikeustoimikunnan arvioitavana

YK:n ihmisoikeustoimikunta arvioi parhaillaan KIOSin fokusmaan Burundin tilannetta kansalais- ja poliittisten oikeuksien osalta. Kuuleminen järjestettiin Genevessä 8.—9. lokakuuta 2015. ACAT-Burundin johtaja Armel Niyongere oli paikalla kuulemisessa edustamassa Burundin kansalaisyhteiskunnan liittoumaa.

YK:n ihmisoikeustoimikunta on ilmaissut huolensa Burundin ihmisoikeustilanteesta. Erityisen huolissaan toimikunta on poliittisista tapoista, ylikansoitetuista vankiloista ja median tukahduttamisesta.

Burundin toimittaessa raportin ihmisoikeusvelvoitteidensa toimeenpanemisesta, kansalaisjärjestöjen liittouma toimitti oman, vaihtoehtoisen raportin. Raportin laatimiseen on osallistunut neljä KIOSin kumppanijärjestöä: ACAT-Burundi, AFJB, APRODH ja AREDDHO-Burundi.

Lue lisää (ranskaksi): Rapport Alternatif de la société civile sur la mise en œuvre du Pacte International relatif aux Droits Civils et Politiques (PIDCP) (Réponses à la Liste des points CCPR/C/BDI/Q/2)

Related news (4)

27.01.2023
Uutiset
Kenia

KIOS etsii talous- ja hallintotyöntekijää

Haemme työntekijää KIOSille vastaamaan EU-rahoitteisen Keniaan suuntautuvan hankkeen taloudesta ja hallinnosta. Tehtävä on täysipäiväinen ja määräaikainen ja päättyy hankkeen päättyessä 31.12.2026. 

26.01.2023
Uutiset

KIOS mukana Oikeudenmukainen siirtymä nyt -kampanjassa

Kampanja vaatii oikeudenmukaista siirtymää eli sitä, että ympäristön kannalta kestävämpiin ratkaisuihin siirrytään ottaen huomioon esimerkiksi heikommassa asemassa olevat. Kampanjaa koordinoi yritysvastuujärjestö Finnwatch, ja siinä on mukana yli 70 suomalaista organisaatiota.

20.01.2023
Uutiset
Kenia
Uganda
Ruanda

Statement: The KIOS Foundation stands with LGBTIQ+ activists

The KIOS Foundation stands in solidarity with lesbian, gay, bisexual, trans, intersex and queer (LGBTIQ+) persons across the globe. We are proud to fund activists fighting for LGBTIQ+ rights in East Africa and South Asia.

30.01.2023
Uutiset
Kenia
Uganda
Ruanda
Sri Lanka

KIOS tuomitsee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vainon

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS haluaa ilmaista tukensa maailman sateenkaariyhteisöille. KIOS rahoittaa sateenkaarioikeuksien parissa työskenteleviä järjestöjä Itä-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa.