12.06.2015
Uutiset
Kenia

Ihmisoikeustyö saa huomiota Keniassa dokumenttielokuvan siivittämänä

Kenialainen tv-kanava KTN (Kenya Television Network) on tuottanut dokumentin Phyllis Omidon johtamasta ihmisoikeustyöstä. Phyllis Omidon perustama CJGEA-järjestö taistelee asuinympäristöjä vakavasti saastuttaneen teollisuuden lakkauttamiseksi.

Dokumentti näyttää, miten kansainvälisten yritysten perustamat metallisulattamot ovat saastuttaneet asuinympäristöjä Mombasan kaupungissa Kenian rannikolla. Etenkin lyijypäästöt ovat aiheuttaneet kuolemantapauksia, keskenmenoja sekä muita erittäin vakavia terveyshaittoja. Omidon työn ansiosta tämän vuoden aikana on suljettu jo 17 metallisulattamoa.

KIOS tukee CJGEA:n hanketta, jossa koulutetaan kenialaisia journalisteja käsittelemään ympäristöongelmiin, teollisuuteen ja ihmisoikeusrikkomuksiin liittyviä teemoja sekä niiden keskinäisriippuvuuksia. Myös KTN:n journalistit osallistuivat hankkeen koulutukseen.

Phyllis Omido palkittiin Goldman Environmental -palkinnolla keväällä ja hän vieraili myös Suomessa Maailma kylässä -festivaalilla Kepan vieraana.

Katso KTN:n tuottama dokumentti Plaque for Profit Youtubessa