10.06.2015

Vetoomus kehitysyhteistyön puolesta

Suomen hallitus suunnittelee jopa 43% leikkauksia kehitysyhteistyövaroihin heti vuoden 2016 alusta. Vielä ehdit allekirjoittaa vetoomuksen kehitysyhteistyön puolesta.

”Leikkaukset vaikuttavat suoraan miljoonien elämään. Osassa tuen piirissä olevista maista Suomen kehitysyhteistyö on vaarassa päättyä kokonaan. Hauraissa valtioissa leikkausten seuraukset ovat erityisen vakavat. Suomelta on väärä valinta jättää auttamatta maailman heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä.”

”Kehityspolitiikka ei ole irrallinen osa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Hallitusohjelma linjaa Suomen kantavan globaalia vastuuta ja vahvistavan turvallisuutta, kestävää kehitystä, rauhan rakentamista, ilmastonmuutoksen pysäyttämistä sekä naisten ja tyttöjen asemaa. Näitä tavoitteita ei ole mahdollista saavuttaa ilman kehitysyhteistyötä ja humanitaarista apua. Suomi tunnetaan kansainvälisesti ennustettavasta toiminnasta ja sovittujen periaatteiden noudattamisesta. Suurien ja nopeiden leikkausten myötä maineemme luotettavana kumppanina kärsii ison kolauksen. Samalla Suomi näyttää muille EU-maille huonoa esimerkkiä kehitysyhteistyörahoista säästökohteena.”

Vetoomukseen