08.02.2016

Kapeneva tila – KIOSin seminaariraportin julkistamistilaisuus

KIOS järjestää 16.2. Eurooppasalissa seminaariraportin julkistamistilaisuuden otsikolla Kapeneva tila – ihmisoikeustyön kasvavat globaalit haasteet. Tilaisuudessa puheenvuoron käyttää myös presidentti Tarja Halonen.

Viimeisen kolmen vuoden aikana yli 60 valtiota on laatinut lakeja, jotka rajoittavat ihmisoikeuspuolustajien ja kansalaisjärjestöjen toimintaa. Ihmisoikeuksien puolustaminen oli vuonna 2015 yhä vaarallisempaa kuin edeltäneinä vuosina. Miksi ihmisoikeustyö kohtaa vastustusta maailmalla juuri nyt? Hiipuuko sitoutuminen ihmisoikeuksien edistämiseen myös länsimaissa?

Tilaisuudessa käyttävät puheenvuorot presidentti Tarja Halonen sekä ulkoasiainministeriön alivaltiosihteeri Elina Kalkku. Samalla julkistetaan KIOSin seminaariraportti Perspectives on the Shrinking Space for Civil Society and Human Rights Defenders.

Tilaisuus pidetään suomeksi ja on kaikille avoin.

Pyydämme ilmoittautumaan 10.2 mennessä osoitteessa: http://goo.gl/forms/j37lTrhB5u tai ilari@kios.fi. Tilan ollessa rajallinen, pyydämme ilmoittamaan mahdolliset ilmoittautumisen peruutukset: ilari@kios.fi

Tapahtuma Facebookissa

16. helmikuuta, Eurooppasali, Malminkatu 16, 00101 Helsinki.

Ohjelma
8:45 Aamukahvi
9:15 Ulla Anttila & Ilari Lovio, KIOS: Kapeneva tila – seminaariraportin julkistus
9:30 Ihmisoikeuspuolustajien terveiset Bangladeshista, Keniasta, Nepalista ja Ugandasta
9:40 Presidentti Tarja Halonen: Kansalaisyhteiskunnan merkitys ihmisoikeuksien edistämisessä
10:00 Alivaltiosihteeri Elina Kalkku: Miten Suomi voi estää kansalaisyhteiskunnan tilaa kapenemasta?
10:20 Keskustelu ja KIOSin Burundi-kampanja
11:00 Päättyy

Related news (4)

27.01.2023
Uutiset
Kenia

KIOS etsii talous- ja hallintotyöntekijää

Haemme työntekijää KIOSille vastaamaan EU-rahoitteisen Keniaan suuntautuvan hankkeen taloudesta ja hallinnosta. Tehtävä on täysipäiväinen ja määräaikainen ja päättyy hankkeen päättyessä 31.12.2026. 

26.01.2023
Uutiset

KIOS mukana Oikeudenmukainen siirtymä nyt -kampanjassa

Kampanja vaatii oikeudenmukaista siirtymää eli sitä, että ympäristön kannalta kestävämpiin ratkaisuihin siirrytään ottaen huomioon esimerkiksi heikommassa asemassa olevat. Kampanjaa koordinoi yritysvastuujärjestö Finnwatch, ja siinä on mukana yli 70 suomalaista organisaatiota.

20.01.2023
Uutiset
Kenia
Uganda
Ruanda

Statement: The KIOS Foundation stands with LGBTIQ+ activists

The KIOS Foundation stands in solidarity with lesbian, gay, bisexual, trans, intersex and queer (LGBTIQ+) persons across the globe. We are proud to fund activists fighting for LGBTIQ+ rights in East Africa and South Asia.

30.01.2023
Uutiset
Kenia
Uganda
Ruanda
Sri Lanka

KIOS tuomitsee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vainon

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS haluaa ilmaista tukensa maailman sateenkaariyhteisöille. KIOS rahoittaa sateenkaarioikeuksien parissa työskenteleviä järjestöjä Itä-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa.