07.06.2016
Uutiset
Nepal

Medialukion ja KIOSin yhteistyöllä päivätyökeräystuottoja Nepaliin

Kurkistus kathmandulaisen koululuokan arkeen.

Helsingin medialukion oppilaat lahjoittavat päivätyökeräyksen tuotot Nepaliin. Yhteistyössä KIOSin kanssa varat kanavoidaan paikallisille kouluille. Varoilla rakennetaan muun muassa wc-tiloja tytöille.

Helsingin medialukio päätti lahjoittaa lukuvuosien 2014-2016 päivätyökeräyspäivien tuotot Nepaliin. Ihmisoikeudet ja Nepal näkyvät teemoina koulun oppiaineiden opetuksessa tänä aikana muutenkin.

Yhteistyössä KIOSin kanssa päivätyökeräyspäivän tuotot kanavoidaan nepalilaisille kouluille. Nepalissa valtion rahoitus julkisille kouluille on niukkaa ja niiden toiminta on usein riippuvaista paikallisyhteisöjen tai muiden toimijoiden tuesta.

Vuoden 2015 päivätyökeräyksen tuotot jaetaan kolmen koulun kesken. Niillä rakennetaan tytöille omia wc-tiloja, oppilaiden käyttöön tuleva kirjasto sekä hankitaan laboratoriovälineitä. Kathmandussa Bidhya Mandirin yläkouluun tuleva kirjasto saatiinkin avattua 25. huhtikuuta 2016.

Yhteistyötä Nepalissa on koordinoinut KIOSin kumppanijärjestö Informal Sector Service Center (INSEC). Järjestö kuuluu Nepalin merkittäviin ihmisoikeusjärjestöihin ja se on tehnyt työtä, jotta oikeus koulutukseen toteutuisi paremmin. INSEC ylläpitää ihmisoikeuskerhoja samoissa kouluissa joihin Taksvärkkituotot kanavoidaan.

Seuraava päivätyökeräys järjestetään Helsingin medialukiossa syksyllä 2016.

Uutiset (4)

11.03.2020
Blogi
Nepal

Nepalilaiset juristit siirtotyöläisten asialla

Nepalilaiset siirtotyöläiset kohtaavat hyväksikäyttöä ja oikeuksien polkemista monessa maassa, Suomi mukaan lukien. Nepalilainen People Forum levittää tietoa ja antaa oikeusapua siirtotyöläisille.

14.01.2020
Uutiset

Ihmisoikeuspuolustajat – muutoksen voima

“Kun puhumme ihmisoikeuksista, puhumme ihmisten elämästä ja toimeentulosta”, sanoi kenialainen ihmisoikeuspuolustaja, nyt jo edesmennyt Odindo Opiata. Hän työskenteli parantaakseen Kenian …

10.04.2018
Uutiset
Nepal

KIOS – 20 vuotta ihmisoikeuksia puolustamassa

Valokeilassa KIOSin nepalilainen yhteistyökumppani Childspace Foundation.   Työtä kulttuuria ja monikielisyyttä arvostavan koulujärjestelmän puolesta.   “Synnyin todella köyhään maanviljelijäkylään Nepalin …

Jaa
Share: