17.10.2016
Uutiset
Uganda

KIOSin tukeman Joy for Children Uganda –järjestön toiminnanjohtaja Moses Ntenga nimitetty Maailmanpankin työryhmään

Ugandalainen Moses Ntenga on valittu Maailmanpankin sukupuoleen perustuvan väkivallan vastaiseen työryhmään. Ntengan järjestö Joy for Children Uganda työskentelee lasten oikeuksien puolesta ja toimii aktiivisesti esimerkiksi lapsiavioliittojen ehkäisemiseksi.

Tiedotteessaan 13.10.2016 Maailmanpankki ilmoitti perustaneensa globaalin työryhmän sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa vastaan. Maailmanpankin pääjohtajan Jim Young Kimin mukaan ”Maailmanpankilla on nollatoleranssi sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa kohtaan ja vastanimitetyn työryhmän tehtävänä on neuvoa Maailmanpankin johtoa sukupuoleen perustuvan väkivallan vastaisessa työssä”.

”Maailmanpankki investoi miljoonia dollareita kehitysprojekteihin, joiden tarkoitus on vähentää naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa eri sektoreilla kuten terveys- ja infrastruktuurihankkeissa. Suuret infrastruktuurihankkeet, myös Maailmanpankin tukemat, saattavat altistaa naisia ja tyttöjä seksuaaliselle hyväksikäytölle ja väkivallalle mikäli ehkäiseviä toimenpiteitä ei oteta käyttöön. Näin voi käydä koska massiiviset infrastruktuurihankkeet tuovat usein suuria määriä työntekijöitä paikallisiin yhteisöihin.”

Moses Ntenga kiittää nimityksestään Maailmanpankin pääjohtajaa ja alleviivaa, että ”naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on paitsi tuomittavaa se myös heikentää ihmisyyttämme ja estää sekä yksilöiden että yhteisöjen todellista kehitystä”.

KIOS on tukenut Joy For Childrenin lasten oikeuksia edistävää työtä vuodesta 2009.

 

Location


Kumppanijärjestöt