28.02.2019

Kim Remitz valittu vakituiseksi toiminnanjohtajaksi

KIOSia lokakuusta lähtien luotsannut Kim Remitz jatkaa vakituisena toiminnanjohtajana.

Kimillä on pitkä kokemus ihmisoikeustyöstä ja kehitysyhteistyöhankkeista. Erityisesti hän on perehtynyt pakolaiskysymyksiin ja toimi Suomen Pakolaisavun toiminnanjohtajana yli kymmenen vuotta. Kokemusta on kertynyt niin kansalaisjärjestöistä, EU-tehtävistä kuin valtionhallinnosta.

KIOSin toiminnan Kim tuntee hyvin oltuaan aikaisemmin säätiön hallituksessa. Viime lokakuusta lähtien hän on toiminut KIOSin vt. toiminnanjohtajana.

”On tärkeää, että Suomessa on säätiö, joka rahoittaa paikallisten järjestöjen omia ihmisoikeushankkeita”, Kim sanoo.

”Ihmisoikeuspuolustajat ovat joutuneet ahtaammalle monessa maassa, ja vähemmistöt joutuvat yhä useammin painostuksen ja hyökkäysten kohteeksi. Haluan olla tukemassa KIOSia sen merkittävässä työssä ihmisoikeuksien turvaamiseksi kaikille. Ilman ihmisoikeuksia ei ole kestävää kehitystä.”

Related news (4)

27.01.2023
Uutiset
Kenia

KIOS etsii talous- ja hallintotyöntekijää

Haemme työntekijää KIOSille vastaamaan EU-rahoitteisen Keniaan suuntautuvan hankkeen taloudesta ja hallinnosta. Tehtävä on täysipäiväinen ja määräaikainen ja päättyy hankkeen päättyessä 31.12.2026. 

26.01.2023
Uutiset

KIOS mukana Oikeudenmukainen siirtymä nyt -kampanjassa

Kampanja vaatii oikeudenmukaista siirtymää eli sitä, että ympäristön kannalta kestävämpiin ratkaisuihin siirrytään ottaen huomioon esimerkiksi heikommassa asemassa olevat. Kampanjaa koordinoi yritysvastuujärjestö Finnwatch, ja siinä on mukana yli 70 suomalaista organisaatiota.

20.01.2023
Uutiset
Kenia
Uganda
Ruanda

Statement: The KIOS Foundation stands with LGBTIQ+ activists

The KIOS Foundation stands in solidarity with lesbian, gay, bisexual, trans, intersex and queer (LGBTIQ+) persons across the globe. We are proud to fund activists fighting for LGBTIQ+ rights in East Africa and South Asia.

30.01.2023
Uutiset
Kenia
Uganda
Ruanda
Sri Lanka

KIOS tuomitsee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vainon

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS haluaa ilmaista tukensa maailman sateenkaariyhteisöille. KIOS rahoittaa sateenkaarioikeuksien parissa työskenteleviä järjestöjä Itä-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa.