07.06.2019
Uutiset
Kenia

Kenian sateenkaariliikkeen tähti saapuu Suomeen Pride-viikolla

Millaista on seksuaalivähemmistöjen elämä maassa, jossa homoseksuaalisuudesta voidaan tuomita jopa 14 vuodeksi vankeuteen? Kenian rikoslainsäädännön haastanut ihmisoikeusjuristi ja sateenkaariaktivisti Njeri Gateru saapuu Pride-viikolla Suomeen kertomaan Afrikan sateenkaariliikkeestä.

KIOS ja Seta järjestävät illan kenialaisen sateenkaarijärjestö National Gay and Lesbian Human Rights Commissionin (NGLHRC) aktivistin kanssa. Jani Toivola haastattelee Njeri Gaterua kamppailusta homouden dekriminalisoimiseksi Keniassa.

Keskusteluun sateenkaariliikkeen yhteisistä globaaleista kamppailuista liittyvät myös Setan puheenjohtaja Sakris Kupila sekä ILGAn hallituksen varajäsen ja Setan kansainvälisen toimikunnan puheenjohtaja Annika Ojala.

Tilaisuus järjestetään Pride Housessa Kansallismuseossa torstaina 27.6 klo: 18:00 -19:30. Tilaisuus on englanninkielinen ja maksuton. Tapahtuma striimataan myös verkkoon (osoite julkaistaan myöhemmin). Tila on esteetön. Lisätietoa saavutettavuudesta saat täältä.

Päivitetyt tiedot löydät tapahtuman facebook –sivuilta.

Lue lisää Njeri Gaterun työstä täältä.

Voit myös lahjoittaa Kenian sateenkaariliikkeelle täältä.

Nähdään Pride Housessa, koska jokaisen rakkaus on laillista!

Uutiset (4)

31.08.2020
Uutiset
Kenia

Miljoonakorvaukset lyijymyrkytyksen uhreille Keniassa

KIOSin tukema CJGEA-järjestö on saanut huomattavan oikeusvoiton Keniassa. Oikeus määräsi miljoonakorvaukset yhteisölle, jonka asukkaat sairastuivat metallisulattamon päästöistä. Järjestön perustaja Phyllis …

13.05.2020
Uutiset
Kenia

Poliisi pahoinpidellyt kymmeniä Keniassa koronan varjolla

Keniassa koronavirusta torjutaan yöllisellä ulkonaliikkumiskiellolla. Sitä valvova poliisi on syyllistynyt lukuisiin pahoinpitelyihin. Aktivistit poikkeustilassa –vlogin ensimmäinen osa kertoo poliisiväkivallasta ulkonaliikkumiskiellon …

Jaa
Share: