07.06.2019
Uutiset
Kenia

Kenian sateenkaariliikkeen tähti saapuu Suomeen Pride-viikolla

Millaista on seksuaalivähemmistöjen elämä maassa, jossa homoseksuaalisuudesta voidaan tuomita jopa 14 vuodeksi vankeuteen? Kenian rikoslainsäädännön haastanut ihmisoikeusjuristi ja sateenkaariaktivisti Njeri Gateru saapuu Pride-viikolla Suomeen kertomaan Afrikan sateenkaariliikkeestä.

KIOS ja Seta järjestävät illan kenialaisen sateenkaarijärjestö National Gay and Lesbian Human Rights Commissionin (NGLHRC) aktivistin kanssa. Jani Toivola haastattelee Njeri Gaterua kamppailusta homouden dekriminalisoimiseksi Keniassa.

Keskusteluun sateenkaariliikkeen yhteisistä globaaleista kamppailuista liittyvät myös Setan puheenjohtaja Sakris Kupila sekä ILGAn hallituksen varajäsen ja Setan kansainvälisen toimikunnan puheenjohtaja Annika Ojala.

Tilaisuus järjestetään Pride Housessa Kansallismuseossa torstaina 27.6 klo: 18:00 -19:30. Tilaisuus on englanninkielinen ja maksuton. Tapahtuma striimataan myös verkkoon (osoite julkaistaan myöhemmin). Tila on esteetön. Lisätietoa saavutettavuudesta saat täältä.

Päivitetyt tiedot löydät tapahtuman facebook –sivuilta.

Lue lisää Njeri Gaterun työstä täältä.

Voit myös lahjoittaa Kenian sateenkaariliikkeelle täältä.

Nähdään Pride Housessa, koska jokaisen rakkaus on laillista!

Location