10.03.2021
Uutiset

Entinen YK:n erityisraportoija Maina Kiai Maailma kylässä –festivaaleille

Mies afrikkalaistyylisessä puvussa istuu puhumassa kädet levällään.

Valokuva: Jeff Vize.

Onko ihmisoikeuksien aika ohi? Kenialainen ihmisoikeuspuolustaja ja entinen YK:n erityisraportoija Maina Kiai puhuu Maailma kylässä –festivaaleilla ihmisoikeuksien tulevaisuudesta pandemian jälkeisessä maailmassa.

Olimmeko liian optimistisia ihmisoikeuksien kehityssuunnasta? Mikä on muuttumassa ja miten voimme tässä ajassa yhdessä puolustaa kansalaisyhteiskuntaa ja ihmisoikeuksia?

Kenialainen Maina Kiai on pitkän linjan ihmisoikeusaktivisti ja tunnettu rohkeista ja innostavista puheenvuoroistaan. Hän toimi YK:n kokoontumis- ja yhdistymisvapauden erityisraportoijana vuosina 2011–2017. Lisäksi Kiai on esimerkiksi Human Rights Watch -järjestön Alliances and partnerships -ohjelman johtaja, kenialaisen kansalaisjärjestön InformActionin perustaja ja Facebookin valvontalautakunnan jäsen.

Kiai puhuu Maailma kylässä –festivaaleilla sunnuntaina 30. toukokuuta klo 16.40-17.10. Tapahtuma järjestetään verkossa ja se on englanninkielinen. Tilaisuuden juontaa KIOSin asiantuntija Saara Frestadius.

Tänä vuonna Maailma kylässä -festivaalit toteutetaan pandemian takia täysin virtuaalisena.

 

Uutiset (2)

13.05.2020
Uutiset
Kenia

Poliisi pahoinpidellyt kymmeniä Keniassa koronan varjolla

Keniassa koronavirusta torjutaan yöllisellä ulkonaliikkumiskiellolla. Sitä valvova poliisi on syyllistynyt lukuisiin pahoinpitelyihin. Aktivistit poikkeustilassa –vlogin ensimmäinen osa kertoo poliisiväkivallasta ulkonaliikkumiskiellon …

Jaa
Share: