02.06.2021
Uutiset

Onko ihmisoikeuksien aika ohi?

Kuva: Jeff Vize

Katso tallenne Maina Kiain puheenvuorosta Maailma kylässä -festivaalilta!

KIOSin Maailma kylässä -festivaalille tuottamassa puheohjelmassa kenialainen ihmisoikeusaktivisti ja entinen YK:n erityisraportoija Maina Kiai puhui ihmisoikeuksien tulevaisuudesta pandemian jälkeisessä maailmassa.

Maina Kiai puhui koronapandemian vaikutuksista ihmisoikeuksiin ja siitä, miten voimme tässä ajassa yhdessä puolustaa kansalaisyhteiskuntaa ja ihmisoikeuksia. Hän nosti myös esille Suomen roolin ja miten Suomi voisi olla ihmisoikeuksien ja demokratian mallimaa.

Kiai varoitti, että suomalaisten ei pitäisi ottaa demokratiaa itsestäänselvyytenä. Suomen pitäisi myös kanavoida kehitysyhteistyörahoja kansalaisyhteiskunnan toimijoille, sillä Kiain mukaan ruohonjuuritason kansalaisyhteiskunta on avainasemassa ongelmien ratkaisemisessa.

Kiai kehotti ihmisoikeustoimijoita lisäämään yhteistyötä ja sanoi että järjestöt toimivat liikaa omissa siiloissaan. Myös markkinafundamentalismia on torjuttava kollektiivisesti.

Tilaisuus oli englanninkielinen ja sen juonsi KIOSin asiantuntija Saara Frestadius.

Katso tallenne Kiain puheenvuorosta (tekstitys on tulossa myöhemmin):

 

Related news (0)