28.01.2022
Uutiset

”On suuri kunnia olla mukana tärkeässä työssä”, sanoo KIOSin uuden hallituksen puheenjohtaja

Kuva KIOSin hallituksen jäsenistä.

KIOS on saanut uuden hallituksen vuodelle 2022. Puheenjohtajaksi valittiin Auli Starck ja varapuheenjohtajaksi Mariko Sato. Molemmat ovat pitkän linjan kehitysyhteistyön ammattilaisia.

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOSille valittiin hallitus vuodelle 2022 perjantain 21.1. kokouksessa. Hallitukseen saatiin kaksi uutta jäsentä: Pauliina Savola ja Kerttu Tarjamo. Hallituksen jäsenistä löytyy muun muassa pitkän linjan kehitysyhteistyön ammattilaisia sekä oikeustieteen tohtorikoulutettava.

Puheenjohtajaksi valittiin Auli Starck, joka toimii Taksvärkki ry:n toiminnanjohtajana. Varapuheenjohtajaksi valittiin ihmisoikeusjärjestö Amnestyn taloudellisten ja sosiaalisten oikeuksien asiantuntija Mariko Sato.

KIOS tekee pitkäjänteistä ja ainutlaatuista työtä ihmisoikeuspuolustajien ja kansalaisyhteiskunnan toimijoiden tukemiseksi. On suuri kunnia olla mukana tässä tärkeässä työssä. Tänä vuonna on erityisen kiinnostavaa aloittaa uutta ohjelmakautta, joka osuu samaan ajankohtaan kuin Suomen jäsenyys YK:n ihmisoikeusneuvostossa, sanoo tuore puheenjohtaja Auli Starck.

KIOSin ovat perustaneet 11 suomalaista ihmisoikeus-, rauhan- ja kehityskysymysten parissa toimivaa kansalaisjärjestöä. KIOSin hallituksen jäsenet eivät välttämättä edusta perustajajärjestöjä, vaan mukana on myös ulkopuolisia asiantuntijoita.

Hallitus 2022:

Auli Starck

Mariko Sato

Sabina Bergholm

Juho Aalto

Pauliina Savola

Kerttu Tarjamo

Tarmo Heikkilä (varajäsen)