21.01.2022
Uutiset

Uusia kasvoja KIOSin toimistolla

Kuvakollaasi, joka koostuu uusien työntekijöiden kuvista.

Kuvassa ylimpänä vasemmalla Julia Koskinen, keskellä Lotta Jokinen, oikealla Nora Luoma ja alhaalla vasemmalla Kati Ruskola.

Vuodenvaihde toi mukanaan muutoksia KIOSin toimistolle, kun kaksi kokonaan uutta työntekijää aloitti, kaksi vanhaa vakinaistettiin ja uusi ohjelmatiimin vetäjän tehtävä perustettiin.

Aiemmin KIOSilla suunnittelijana ja asiantuntijana työskennellyt Kati Ruskola jatkaa nyt vakituisena Nepalin rahoituksista vastaavana asiantuntijana. Ohjelmatyöntekijöinä aloittivat Julia Koskinen ja Nora Luoma. Viestintä saa vahvistusta uudesta viestintäsuunnittelijasta Lotta Jokisesta. Lisäksi KIOSin ohjelmatiimi sai tiiminvetäjän, joka on Etelä-Aasian rahoituksista pitkään vastannut asiantuntija Katja Ilppola.

Tässä uudet työntekijät esittäytyvät:

Kati Ruskola, asiantuntija

Kuva Kati Ruskolasta”Olen Kati Ruskola ja aloitin KIOSilla asiantuntijana 1. tammikuuta alkaen. Minulla on koulutus- ja työskentelytaustaa järjestöistä, valtiolta ja kansainvälisissä organisaatioista ihmisoikeuksien edistämisestä. Toimi määräaikaisena suunnittelijana ja asiantuntijana KIOSissa ennen tätä tehtävää. Jatkossa keskityn alueena Etelä-Aasiaan ja Nepaliin ja näillä alueilla toimivien KIOSin kumppaneiden työhön.

Ihmisoikeudet ovat perusta kaikille kestävällä tavalla toimiville rauhanomaisille ja oikeudenmukaisille yhteiskunnille kaikkialla. Ihmisoikeustyön tukeminen on nykyisessä maailman tilassa ehdottoman tärkeää. Epätasa-arvo, ihmisryhmien syrjintä ja suoranainen marginalisointi estävät kehityksen monessa maassa tai vievät sitä taaksepäin. Siihen tulee puuttua, ja KIOS tukee rohkeita ihmisoikeuspuolustajia, jotka tekevät niin.

Olen harrastanut aktiivisesti eri liikuntalajeja ja maalausta, tällä hetkellä aika riittää satunnaiseen lenkkeilyyn, lomalla lukemiseen ja ulkoiluun.”

Julia Koskinen, ohjelmatyöntekijä

Kuva Julia Koskisesta

”Olen Julia Koskinen ja valmistuin syksyllä maantieteestä. Opintojeni aikana olin korkeakouluharjoittelijana ja myöhemmin osa-aikaisena ohjelmatyöntekijänä KIOSilla. Yritysvastuu on yksi erityisistä kiinnostuksen kohteistani, ja ihmisoikeudet ovat kulkeneet mukanani niin opinnoissa kuin aiemmissakin työpaikoissa. Ennen KIOSia olen työskennellyt muun muassa tutkimusavustajana suomalaisyritysten ihmisoikeusvastuun tilaa selvittävässä hankkeessa (SIHTI) sekä pohjoismaisten yritysten ylimmän johdon monimuotoisuutta selvittävässä hankkeessa (Nordic Business Diversity Index).

Työssäni KIOSilla tuen asiantuntijoitamme rahoitusten hallinnossa ja analyyseissä. Tämän lisäksi muun muassa tuen KIOSin hallinnollisessa kehittämistyössä ja varainhankinnassa. Työnkuva on monipuolinen ja pienessä säätiössä pääsen tekemään monia erilaisia asioita.

Oikeudenmukaisuus on minulle tärkeä arvo, ja olen kiitollinen siitä, että saan toimia työssäni ihmisoikeuksien puolesta. Ihmisoikeudet ovat demokratian ja toimivan oikeusvaltion perusta. Ihmisoikeuksien toteutuminen on avainasemassa myös kestävän kehityksen saavuttamisessa.
Vapaa-ajalla harrastan kielten opiskelua, kiipeilyä ja lenkkeilyä.”

Nora Luoma, ohjelmatyöntekijä

”Olen Nora Luoma ja tulin KIOSiin ohjelmatyöntekijäksi. Työni keskittyy erityisesti KIOSin rahoitushakuihin, sisäiseen kehittämiseen sekä ohjelmatyön tukeen. Ihmisoikeuksien toteutuminen missä päin maailmaa tahansa on hyvän elämän perusedellytyksiä ja minusta on hienoa, että KIOSin kaltainen säätiö on olemassa ja että saan osallistua sen työhön.

Olen opiskellut kansainvälisiä suhteita ja globaaleita ilmiöitä, ja tehnyt töitä viime vuodet järjestöviestinnässä. Olennaista taustastani on lisäksi se, että viime vuonna olin KIOSin hallituksen puheenjohtaja. Viime vuoden aikana keskusteluun nousi joitain havaittuja kehittämiskohteita ja strategiasta nousevia tarpeita, ja olen todella innostunut siitä, että pääsen tekemään tällaista uutta ja kiinnostavaa työtä niiden parissa yhteistyössä asiantuntevien kollegoiden kanssa.

Työn ulkopuolellakin tykkään kehittämishommista, kun mielelläni harjoitan kehoa ja mieltä urheilemalla ja lukemalla. Tällä hetkellä yritän oppia seisomaan päälläni.”

Lotta Jokinen, viestintäsuunnittelija

Kuva Lotta Jokisesta

”Olen Lotta Jokinen ja tulin KIOSiin tekemään viestintäsuunnittelijan tehtävää. Aikaisemmin olin töissä Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASKissa. Minulla on myös vahva toimittajatausta: olen tehnyt töitä Ylellä sekä ajankohtais- että uutistoimituksissa. Opintoni ovat sekamelska: olen opiskellut suomen kieltä sekä tiedotusoppia, mutta myös espanjaa, valtio-oppia, yleistä kirjallisuustiedettä ja yhteiskunnallisen muutoksen opintoja.

Teen töitä ihmisoikeuksien parissa siksi, että uskon niiden kuuluvan kaikille. Valitettavasti näin ei edelleenkään ole. Ehkä voin olla omalta osaltani edistämässä niitä.

Vapaa-aikanani hiihdän ja uin sekä luen paljon. Onneksi kotiseudullani Itä-Helsingissä on näihin kaikkiin oivat mahdollisuudet.”