13.05.2022
Uutiset

Ihmisoikeudet ja ympäristönpuolustajat etulinjassa -seminaari

Kuva: Timo Kuronen/Siemenpuu.

Lokakuussa 2021 YK:n ihmisoikeusneuvosto tunnusti ensimmäistä kertaa oikeuden turvalliseen, puhtaaseen, terveelliseen ja kestävään ympäristöön ihmisoikeudeksi. 

Mitä tämä merkittävä päätös tarkoittaa? Kuinka ihmisoikeusliike voi käyttää tätä tunnustusta välineenä ihmisoikeuksien suojelemiseen? Ja mitä tämä oikeus tarkoittaa usein aktivisminsa takia vainottujen ympäristön- ja ihmisoikeuspuolustajien kannalta? 

Tervetuloa KIOSin ja Siemenpuu-säätiön järjestämään seminaariin, jossa tutkijat, aktivistit ja päättäjät keskustelevat ihmisoikeuksien ja ympäristön tilasta. Seminaari järjestetään tiistaina 31.5. kello 9 – 13 SOSTEn tiloissa Jungman-salissa osoitteessa Yliopistonkatu 5 (6. kerros). Seminaarin kieli on englanti. Voit seurata seminaaria myös verkossa: 

Koko ohjelma, ilmoittautumislinkki ja lisätiedot löytyvät KIOSin englanninkielisiltä sivuilta.