08.09.2022
Uutiset

Ympäristö ja sen puolustajat hätätilassa

Kuva: Inez Kaukoranta

KIOSin, Siemenpuun ja Elokapinan Maailma kylässä -festivaalille tuottamassa puheohjelmassa kenialainen ympäristöaktivisti ja CJGEA-järjestön perustaja Phyllis Omido sekä suomalainen Elokapina-liikkeessä vaikuttava aktivisti Iiris Laisi keskustelevat muun muassa siitä, miksi he ovat aktivisteja.

Kenia on monelle ympäristöaktivistille vaarallinen, Omido on jopa yritetty tappaa. Iiris Laisi puolestaan toteaa, että Suomessa tilanne ei ole yhtä paha, mutta häntä huolestuttaa esimerkiksi äärioikeisto. Ohjelmassa nähdään myös indonesialaisen ympäristöaktivistin, Nurain Lapolon, puheenvuoro.

Katso tallenne, keskustelu on englanniksi, ja siinä on tekstitys.

Related news (4)

26.11.2022
Uutiset
Nepal

Kuinka siirtotyöntekijöiden oloja voidaan parantaa?

Qatarissa pelattavat jalkapallon maailmanmestaruuskisat ovat nostaneet siirtotyöhön liittyvät epäkohdat tapetille. KIOSin teettämä raportti perkaa Nepalin siirtotyötä, ja keinoja siirtotyöläisten olojen parantamiseksi.

08.11.2022
Uutiset

Lahjoita vaarassa olevien puolustajien suojeluun

Ihmisoikeuksien puolustaminen on vaarallista. Osallistu KIOSin joulukeräykseen ja olet mukana suojaamassa vainottuja ihmisoikeuspuolustajia hädässä ja auttamassa heitä varautumaan tuleviin turvallisuusriskeihin.  

22.11.2022
Blogi

Oppaani pahuuden kohtaamiseen

Oikeushammaslääkäri ja sotarikostutkija Helena Ranta muistelee kirjoituksessaan konfliktialueilla tapaamiaan ihmisoikeuspuolustajia.