26.01.2023
Uutiset

KIOS mukana Oikeudenmukainen siirtymä nyt -kampanjassa

Kampanja vaatii oikeudenmukaista siirtymää eli sitä, että ympäristön kannalta kestävämpiin ratkaisuihin siirrytään ottaen huomioon esimerkiksi heikommassa asemassa olevat. Kampanjaa koordinoi yritysvastuujärjestö Finnwatch, ja siinä on mukana yli 70 suomalaista organisaatiota.

Yli 70 organisaatiota vaatii oikeudenmukaista ekologista siirtymää. Oikeudenmukaisella siirtymällä tarkoitetaan sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja työntekijöiden oikeuksien takaamista, kun yhteiskunnat ja toimialat siirtyvät kohti hiilineutraalia tuotantoa ja kulutusta. Mukana KIOSin lisäksi ovat muun muassa Siemenpuu-säätiö, Amnesty International, Suomen YK-liitto sekä Suomen evankelis-luterilainen kirkko. Kampanjaa koordinoi yritysvastuujärjestö Finnwatch.

Oikeudenmukaisen siirtymän periaatteet koostuvat kymmenestä kohdasta. Periaatteissa vaaditaan muun muassa tulevat sukupolvet huomioivia etupainotteisia ilmasto- ja luontokatotoimia, osaamiseen panostamista sekä kustannusten oikeudenmukaista jakoa. Kampanja kutsuu kansanedustajaehdokkaita mukaan sitoutumaan periaatteisiin.

”Usein on niin, että tiukassa tilanteessa heikompiosaiset joutuvat kärsimään eniten. Oikeudenmukainen siirtymä tarkoittaa, että myös haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien oikeudet otetaan huomioon,” sanoo KIOSin toiminnanjohtaja Kim Remitz.

Tutustu Oikeudenmukainen siirtymä nyt -kampanjaan: https://oikeudenmukainensiirtyma.fi/

Related news (0)