23.03.2023

Winnie Masai haastateltavana Maailma kylässä -festivaalilla

Kenialaisia mielenosoittajia kadulla. Mielenosoittajilla on punaiset t-paidat, joissa lukee ”I AM #TEAM COURAGE” ja pään ympärillä punaiset nauhat, joissa lukee ”Knock out corruption”. Toisessa reunassa seisova mies huutaa mikrofoniin ja pitää kättä nyrkissä. Keskellä kuvaa mies viheltää pilliin ja pitelee kylttiä, jossa lukee ”WE THE PEOPLE HAVE THE POWER”.

Kuva: InformAction

Maailma kylässä -festarilla kenialainen pitkän linjan ihmisoikeusaktivisti ja KIOSin kumppanijärjestön InformActionin toiminnanjohtaja Winnie Masai kertoo siitä, mikä saa syrjityn ihmisen ymmärtämään oikeutensa ja toimimaan muutoksen puolesta.

InformAction pyrkii saamaan marginalisoidut ja köyhät yhteisöt Keniassa vaatimaan muutosta omista lähtökohdistaan. Järjestö on saanut satojatuhansia ihmisiä toimimaan paremman tulevaisuuden puolesta väkivallattomasti esimerkiksi järjestämällä elokuvanäytöksiä yhteisöä koskettavasta aiheesta. Kun demokratian ja ihmisoikeuksien tilanne kapenee maailmanlaajuisesti, parhaiten demokratiaa puolustavat ne, joille valta kuuluu: tavalliset ihmiset.

Maailma kylässä -festivaalin puhelavalla Masaita haastattelee Afrikassa pitkään työskennellyt palkittu toimittaja Liselott Lindström.

Ohjelmanumero järjestetään lauantaina 27.5. kello 12.10. Ohjelma on englanniksi, ja se tulkataan myös suomalaiselle viittomakielelle. Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla tai verkkosivujen Online-ohjelmassa.

Olemme festareilla myös Mahdollisuuksien Torilla. Tule tapaamaan meitä ständille T669 lauantaina klo 11-21 ja sunnuntaina klo 11-19!

Winnie Masai, Kuva: InformAction

Elokuva on tehokas väline antamaan äänettömille äänen ja ruohonjuuritasolle voimaa muuttaa asioita.

Winnie Masai

Winnie Masai

Winnie Masai on kenialaisen InformAction-järjestön toiminnanjohtaja ja pitkän linjan ihmisoikeusaktivisti. Hän on ollut töissä eri tehtävissä InformActionissa yli kymmenen vuotta. InformAction on ainutlaatuinen järjestö, joka käyttää elokuvia sekä yhteisökeskusteluja saadakseen tavalliset ihmiset, maaseudun köyhät tai slummien asukkaat, puhumaan ja ryhtymään toimeen oikeuksiensa parantamiseksi. Masai on valmistunut kenialaisesta Moi Universitysta.

Liselott Lindström

Liselott Lindström on palkittu toimittaja, joka työskenteli Ylen toimittajana Afrikassa vuosina 2018–2021. Lindström on laajentanut suomalaisten kuvaa Afrikasta näyttämällä mantereen moniulotteisia piirteitä. Hän on ottanut osaa myös ajankohtaisiin keskustelunaiheisiin esimerkiksi kolonialismista. Vuonna 2021 Lindström palkittiin suomenruotsalaisten vuoden journalisti -palkinnolla, Topeliusprisetillä.

Tutustu ohjelmaan Maailma kylässä -festivaalin sivuilla.

Location


Kumppanijärjestöt

Related news (0)