Tue aktivisteja

 

Keitä ovat ihmisoikeuspuolustajat?

Ihmisoikeuspuolustaja on kuka tahansa meistä, joka edistää ja suojelee ihmisoikeuksia rauhanomaisesti. Valtion on suojeltava ihmisoikeuspuolustajia – silti monet heistä tekevät työtään jopa henkensä uhalla.

 

Mitä ihmisoikeuspuolustajat tekevät?

Ihmisoikeuspuolustajat ovat muutoksen voima: he voivat esimerkiksi taistella tyttöjen sukupuolielinten silpomista vastaan, estää slummiasukkaiden pakkohäätöjä, puolustaa sananvapautta tai kampanjoida lakimuutosten puolesta. Jotkut antavat oikeusapua ihmisoikeusloukkausten uhreille.

Moni meistä yhdistää ihmisoikeudet ensisijaisesti uskonnon- ja sananvapauteen, mutta kyse on myös päivittäiseen elämään vaikuttavista asioista, kuten oikeudesta riittävään toimeentuloon, koulutukseen ja terveydenhuoltoon. Kehittyvissä maissa monet ihmisoikeuspuolustajat taistelevat juuri näistä oikeuksista.

 

 

Ihmisoikeuspuolustajat tarvitsevat tukeamme

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS tukee ihmisoikeuspuolustajien työtä Itä-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa rakennamme maailmaa, jossa ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. Lähtökohtana on paikallisten ihmisoikeuspuolustajien itse suunnittelema ja toteuttama työ.

 
 

 

 

Ymmärsin olevani ihmisoikeusaktivisti, kun radioasema poltettiin sen jälkeen, kun sitä oli uhkailtu ja kehotettu lopettamaan ohjelmien lähettäminen.”

Gerald Kankya, ihmisoikeuspuolustaja Ugandasta

Lue Geraldin tarina

 

Joka aamu pakkaan käsilaukkuuni tavaroita siltä varalta, etten tule töistä takaisin kotiin. Varmistan, että minulla on hammasharja. Varmistan, että minulla on alusvaatteita… Koska en välttämättä tule takaisin.”

Hala Al-Karib, ihmisoikeuspuolustaja Sudanista

Lue Halan tarina

 

Lahjoita ja auta Geraldin ja Halan kaltaisia rohkeita ihmisoikeuspuolustajia!

 

Mihin lahjoituksesi menee?

Ohjaamme tukesi paikallisille ihmisoikeusjärjestöille Itä-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa.

Valvomme järjestöjen tuen käyttöä ja raportoimme siitä Suomen ulkoministeriölle. KIOSin toiminnassa ja sen hallituksessa ovat mukana 11 suomalaista ihmisoikeus- ja kehityskysymysten parissa toimivaa kansalaisjärjestöä: Amnesty International Suomen osasto, Fingo, Ihmisoikeusliitto, Kirkon ulkomaanapu, Pakolaisapu, Suomen Rauhanpuolustajat, Suomen Sadankomitealiitto, Suomen UN Women, Suomen Unicef, Suomen YK-liitto ja Vammaiskumppanuus.

 

 

Sinäkin voit olla ihmisoikeuspuolustaja.

 

Katso alta rohkeiden ihmisoikeuspuolustajien tarinat:

 

Tutustu ihmisoikeuspuolustajien työhön KIOSin 20-vuotisjuhlavideolla:

 

Lue lisää aktivistien tarinoita.

 

 

 

Jaa
Share: