Saavutuksia

KIOSin tukemat ihmisoikeuspuolustajat muuttavat maailmaa niin ruohonjuuritasolla kuin kansainvälisillä areenoilla. Vuosittain rahoitamme noin 30 järjestöä Itä-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Vuodesta 1998 lähtien olemme tukeneet yli 450 järjestöä lähes 60 maassa. Katso poimintoja alta, mitä kaikkea tukemamme rohkeat aktivistit ovat saaneet aikaan.

Kastittomille naisille tietoutta oikeuksistaan ja turvallisuuskoulutusta

Nepalissa kastittomat eli dalitit ja erityisesti dalit-naiset ovat yhteiskunnassa heikossa asemassa. Kastittomien naisten järjestö FEDO haluaa, että naiset oppisivat vaatimaan oikeuksiaan yhteiskunnassa, jossa kastittomilta naisilta puuttuvat usein perusoikeudet, kuten oikeus koulutukseen tai tarveydenhuoltoon.

Lue lisää →

Ugandan sateenkaariväki entistä tietoisempia oikeuksistaan

Queer Youth Uganda edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa Ugandassa, jossa sateenkaariväestön oikeuksia rikotaan monin eri tavoin. KIOSin tuella järjestö on kouluttanut onnistuneesti sateenkaariväestöä heidän oikeuksistaan.

Lue lisää →

Uusia alkuja ilman puolisoa eläville naisille Nepalissa

Nepalissa lesket, eronneet ja muut ilman puolisoa elävät naiset kohtaavat monenlaista stigmaa ja syrjintää. Koulutuksen avulla he ovat saaneet tietoa ...

Lue lisää →

Ennakkoluuloja sateenkaariväestöä kohtaan poistettu Keniassa

KIOSin kumppanijärjestö Keniassa edistää seksuaali-ja sukupuolivähemmistöjen pääsyä palveluiden piiriin ja inkluusiota päätöksentekoon viidessä maakunnassa. PEMA Kenya syntyi, kun joukko homomiehiä ...

Lue lisää →

Oikeusapua tuotu maaseudun naisille Ruandassa

Ruandalainen kansalaisjärjestö antaa maksutonta oikeusneuvontaa maaseudun naisille. Se on auttanut heitä saamaan omistusoikeuden viljelyksiin, jotka he menettivät kansanmurhan jälkeen.

Lue lisää →

Turvallisuutta ihmisoikeuspuolustajille Itä-Afrikassa

Ihmisoikeuksien puolustaminen voi olla hengenvaarallista. Itä-Afrikassa aktivistit ovat saaneet turvallisuuskoulutusta ja hätäapua.

Lue lisää →

Kansanmurhasta viety tietoa maailmalle

Kaksi aasialaista kansalaisjärjestöä keräsi Bangladeshin pakolaisleireillä todistajanlausuntoja rohingya-kansaan Myanmarissa kohdistuneista ihmisoikeusloukkauksista. Tiedot toimitettiin kansainväliselle rikostuomioistuimelle, joka päätti jatkaa tutkintaa rikoksista.

Lue lisää →

Transihmisten oikeuksia edistetty Bangladeshissa

Bangladeshissa transihmiset ovat saaneet tietoa oikeuksistaan ja voimaantuneet. Samalla paikallisten viranomaisten, median ja suuren yleisön ymmärrystä transihmisistä ja heidän oikeuksistaan on lisätty.

Lue lisää →

Hengenvaarallinen teollisuus kuriin Keniassa

Kenialainen slummiyhteisö voitti oikeudessa pitkän taistelun, kun viranomaiset ja saastuttava metallisulatto määrättiin maksamaan 10,2 miljoonan euron arvosta korvauksia slummin asukkaille.

Lue lisää →

Vauvasieppauksia torjuttu Ugandassa

Kun vastasyntynyt vauva katosi ugandalaisessa sairaalassa, paikallinen järjestö vei asian oikeuteen. Tapaus on saanut paljon huomiota ja parantanut sairaalan käytäntöjä sekä vastasyntyneiden turvallisuutta.

Lue lisää →

Naisten suojelua parannettu Nepalissa

Nepalilainen naisjärjestö on kampanjoinut naisia suojelevien lakien puolesta. Työn tuloksena naisten oikeudet saatiin mukaan Nepalin uuteen perustuslakiin.

Lue lisää →

KIOS vuosiraportti 2021

Lue, mitä kumppanimme saivat aikaan viime toimintavuonna.

Tutustu vuosiraporttiin 2021 (englanniksi)

Jaa
Share: