Oikeuksia puolustamassa

KIOS on tehnyt videosarjan kuudesta ihmisoikeuspuolustajasta yhdessä Amnesty International Suomen Osaston ja Ekumeenisen neuvoston kanssa. Videosarjassa rohkeat ihmisoikeuspuolustajat kertovat taistelustaan ja työstään oikeudenmukaisemman ja tasa-arvoisemman tulevaisuuden puolesta.

Maria Theresa kertoo, kuinka hän joutui El Salvadorissa vankilaan keskenmenon vuoksi ja taistelee nyt aborttioikeuksien puolesta Ruotsista käsin. Njeri Gateru puolestaan kamppailee sateenkaarioikeuksien puolesta Keniassa, jossa homoseksuaalisuudesta voi saada jopa 14 vuoden vankeustuomion. Asianajaja Irina Birjukova puolustaa mielivaltaisesti pidätettyjä ja kidutettuja Venäjällä.

Ihmisoikeuspuolustajat ovat usein vaarassa työnsä vuoksi. Videolla Memory Bandera kertoo, kuinka hän suojelee työkseen hengenvaarassa olevia ihmisoikeuspuolustajia Itä-Afrikassa. Bahrainilainen Nedal Al-Salman työskentelee koko maan ainoassa riippumattomassa ihmisoikeusjärjestössä. Phyllis Omido puolestaan taistelee puhtaan elinympäristön puolesta Keniassa. Hiljentämisyrityksistä huolimatta hänen perustamansa Center for Justice Governance and Environmental Action -järjestön työn tuloksena viranomaiset sulkivat ihmisiä sairastuttaneen metallisulattamon.

Njeri Gateru: Rakkaus ei ole rikos – sateenkaarioikeuksien puolesta Keniassa

Phyllis Omido: Hengenvaarallinen teollisuus kuriin

Irina Birjukova: “Ketään ei saa kiduttaa milloinkaan”

María Teresa Rivera: 40 vuotta vankeutta keskenmenon vuoksi

Memory Bandera: Hätäapua hengenvaarassa oleville aktivisteille

Nedal Al-Salman: Bahrainin ihmisoikeuspuolustajat on unohdettu

Jaa
Share: