03.05.2022
News

Open call for grant proposals from Nepal

KIOS is opening a call for human rights grant proposals for organisations in Nepal. The focus is on gender equality, non-discrimination and the human right to a clean, healthy and sustainable environment. Smaller organisations with limited funding opportunities are encouraged to apply.

KIOS is opening a call for human rights grant proposals. This call is open only for organisations from Nepal. The main thematic focus should be on:

 

  • Promoting and protecting gender equality and combatting discrimination. In particular the rights of women and LGTBIQ individuals and groups which are marginalised or in a vulnerable position.
  • Promoting and protecting the human right to a clean, healthy and sustainable environment. In particular the rights of women, marginalised groups and persons in a vulnerable position facing effects of climate change.

In particular smaller organizations with limited funding opportunities are encouraged to apply. Grant proposals should be for one year. The number of grants from this call will be around 3-6 and the amount of each grant will be around 20 000-40 000 euros. Successful grantees are able to apply for new grants after the completion of the first grant.

Applications to this call can be submitted until 20 June 2022.

Grant decisions will be made between November 2022 and January 2023.

More information on how to apply can be found on our website in the section Funding.

Related news (4)

26.11.2022
News
Nepal

Kuinka siirtotyöntekijöiden oloja voidaan parantaa?

Qatarissa pelattavat jalkapallon maailmanmestaruuskisat ovat nostaneet siirtotyöhön liittyvät epäkohdat tapetille. KIOSin teettämä raportti perkaa Nepalin siirtotyötä, ja keinoja siirtotyöläisten olojen parantamiseksi.

08.11.2022
News

Lahjoita vaarassa olevien puolustajien suojeluun

Ihmisoikeuksien puolustaminen on vaarallista. Osallistu KIOSin joulukeräykseen ja olet mukana suojaamassa vainottuja ihmisoikeuspuolustajia hädässä ja auttamassa heitä varautumaan tuleviin turvallisuusriskeihin.  

22.11.2022
Blog

Oppaani pahuuden kohtaamiseen

Oikeushammaslääkäri ja sotarikostutkija Helena Ranta muistelee kirjoituksessaan konfliktialueilla tapaamiaan ihmisoikeuspuolustajia.